04 Ekim 2020
2-4 kişilik 3 -4 dk
Tencerede kaynamakta olan ve hazırda beklettiğiniz tuzlu suya, sıvı yağ ve Nudo eklenir. Bir süre Nudo haşlanmak için bekletilir.
Acı soslu Nudo' nuz, tencerede haşlanırken, siz bu arada Nudo sosunuzu hazırlamak için işe koyulabilirsiniz. İlk olarak terayağını tavanızda eritin. Daha sonra doğranmış soğan ve sarımsakları tavanıza ekleyerek kısa bir süre tereyağında pişiriniz. İşlem tamamlandıktan sonra üzerine arzu ettiğiniz baharatları veya pul biber, küp küp kesilmiş domatesler ve tuz ekletilerek tekrar karıştırılır. Ortalama olarak 5-10 dakika kısık bir ateşte pişirilir ve altı kapatılır.
Haşlanan ve sosu hazırlanan acı soslu Nudo iyi bir şekilde süzülür. süzülen Nudo tencere içerisine alınarak sosu ile birlikte karıştırılır. Arzu ederseniz güzel bir servis tabağına alarak üzerine acı sos serviside yapabilirsiniz.